top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

Sluit het jaar in dankbaarheid af

Dankbaarheid: het is belangrijker dan je denkt. Sluit het jaar in dankbaarheid af en ervaar zelf hoe het leven kan veranderen als je je focus verschuift. In dit artikel vertellen wij je graag meer over dankbaarheid en het positieve effect dat dankbaarheid op je leven en je lichaam heeft. Wij hopen je met dit artikel op weg te helpen in een tijd waar onzekerheid, angst en woede het thema van elke dag lijken te zijn.The Law of Attraction

The Law of Attraction is een universeel principe dat zegt dat je aantrekt waar je je op richt. Waar je jouw energie en aandacht aan geeft, is wat naar je terug zal komen. Wanneer je dus focust op de overvloed aan goede dingen in je leven, zal je automatisch meer positieve dingen in je leven aantrekken. En laat dankbaarheid nu de ultieme bron van positiviteit zijn.Om maar even in de Engelse termen te blijven hangen, zijn er eigen 3 Laws of Attraction. Like Attracts Like, Nature Abhors a Vacuum, The Present is Always Perfect. Dit betekent Soort zoekt soort, de natuur verafschuwt een vacuüm en het heden is altijd perfect. In feite wil dit dus zeggen dat je aantrekt wat je bent, je zonder ademruimte niet kunt leven en je altijd moet genieten van het hier en nu.


Ben je de laatste tijd erg negatief, dan begrijpen wij dat best, maar wat je aantrekt komt naar je toe. Het universum heeft namelijk minder begrip voor waar wij ons allemaal nog meer mee bezig houden. Het reageert enkel op onze vibratie, en zolang wij negatief tegen of over onszelf en anderen praten en denken, blijven wij op een lage vibratie hangen. Wees daarom extra lief tegen jezelf en anderen in moeilijke tijden. Zo trek je vanzelf positieve dingen aan!


Houd een dankbaarheidsdagboek bij

Leuk verhaal, maar hoe stop je negatieve gedachten op het moment dat er geen positieve dingen gebeuren? Je moet allereerst begrijpen dat er negatieve dingen blijven gebeuren zolang jij je negatief blijft opstellen. Het is dus hoog tijd om de neerwaartse spiraal te verbreken. En dat ga je doen door een nieuwe routine te bouwen!


Wist je dat een nieuwe gewoonte na 21 dagen in ons systeem geprint staat. Je hoeft dit truckje dus maar 21 dagen vol te houden. Houd een dankbaarheidsdagboek bij waar je elke dag een paar zinnen in schrijft. Houd simpelweg bij waar je in de afgelopen 24 uur dankbaar voor bent geweest. Kijk niet te ver terug en zeker niet vooruit. Je moet immers van dit moment genieten. Door bewust na te denken over de dingen waar je dankbaar voor bent leg je de focus op liefde en positiviteit. Dit verhoogt je vibratie waardoor je op een gegeven moment meer mooie momenten dan slechte momenten hebt.


Start en eindig elke dag in dankbaarheid
Als je echt niet goed in je vel zit dan kijk je vast met opwinding uit naar zonneschijn. Je wilt dan ook weten hoe lang het duurt voordat je je beter voelt door dankbaarheid. Hoe langer jij donkere dagen hebt gehad, hoe langer het duurt voordat ze plaats maken voor zonnige dagen. Om het proces zo makkelijk mogelijk te maken is onze gouden tip om de dag in dankbaarheid te starten en te eindigen.


Denk simpelweg aan alle dingen waar je dankbaar voor bent in je leven zodra je je ogen open doet. Laat je telefoon liggen en probeer het je wekker niet kwalijk te nemen, maar focus je meteen op positiviteit. Sluit de dag op dezelfde manier af en wij garanderen je dat je snel beter in je vel zult zitten. Je hoeft het niet alleen te doen! Heb jij hulp nodig of wil jij je verhaal delen mag je ons altijd een mail sturen naar info@globu.nl.
Camille & Leila zijn de oprichters van GLOBU. Samen met ons GLOBU Team helpen we je graag! Schroom niet om contact met ons op te nemen:).


Count your blessings & Be Thankful!

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page