top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

GLOBU Lifestyle: Rust in je hoofd en minder stress

Bijgewerkt op: 13 dec. 2021

Iedereen kan af en toe last hebben van stress. Dat heb ik ook. Hoe ga je er dan mee om? Hoe zorg je ervoor dat je minder stress ervaart? Stress bouwt zich vaak op. De een is gevoeliger voor stress (spanning) dan de ander. Wat is de remedie tegen stress? Dat is stress afbouwen. Maar hoe doe je dat? Met deze 4 stappen hoop ik dat ik je kan helpen met het afbouwen van stressgevoelens.

1. Voldoende sporten 

Probeer voldoende te sporten. Hierdoor verbrand je niet alleen calorieën, maar ook je stress! Het zorgt ervoor dat je minder stress ervaart. Regelmatig hardlopen of thuis een workout doen kan de kans op een burn-out verminderen. Ook voel je je beter in je vel.


2. Voldoende zonlicht 

Zonlicht of buitenlucht, zeker in de natuur, wordt vaak onderschat. Het is heel belangrijk om genoeg zonlicht en buitenlucht te krijgen. Probeer elke dag minstens 15 minuten buiten te zijn. Geniet van de buitenlucht en gewoon even niets aan je hoofd hebben. Probeer in het hier en nu te zijn, wees mindfull.   


3. Voldoende rust 

Je hersenen zijn de hele dag aan het werk. Je hoofd heeft af en toe behoefte aan stilte. Zodat het tot rust kan komen. Elke dag worden we geconfronteerd met een grote hoeveelheid aan prikkels. Je hersenen moeten dit allemaal verwerken. Net als bij een computer als het teveel moet verwerken wordt het heet en is het goed om even af te koelen. Zo ook met je hersenen. Zorg ervoor dat je je hersenen voldoende rust geeft. Probeer zeker voordat je gaat slapen even 10 minuten in stilte te mediteren. Zodat je je dag kunt afbouwen. Je hersenen krijgen zo weer de benodigde rust. 

4. Voldoende slaap zorgt voor minder stress 

Voldoende slaap is ontzettend belangrijk om stress af te bouwen. Zorg voor een goede weekritme. Ga elke dag op tijd naar bed. Zorg ervoor dat je minimaal 8 uur slaap krijgt voordat de wekker de volgende dag weer afgaat. Voor mensen die al langer last van veel stress hebben, kan het ook geen kwaad om in middag 20 minuten een dutje te doen. 


Deel uw ervaring

Vind je deze tekst waardevol? Deel het dan op je sociale media. Ik vind het ook altijd leuk als je een reactie achterlaat. Een vraag kan ook:-) GLOBU Health Give Love Be United

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page