top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

GLOBU Lifestyle: Wees dankbaar, een goed gebaar

Bijgewerkt op: 13 dec. 2021


Dankbaarheid

Dankbaar zijn is een goed gebaar naar jezelf toe en naar anderen! Uit onderzoek en statistieken is gebleken, dat mensen die dankbaar zijn vaker ook gelukkiger zijn. Het uiten van dankbaarheid is eigenlijk een soort basis voor geluk en het is voor iedereen anders. Het is iets van de zonnige kant bekijken. Dankbaarheid is ook dingen niet als vanzelfsprekend zien. 

Sharing = Caring 

Geluk en positiviteit zit niet in de grote dingen, maar in de kleine dingen zoals ze het vaak zeggen. Dat kan ik ook echt beamen! Soms kan ik heel kritisch naar het leven kijken waardoor ik de mooie dingen mis. Toen ging ik mijzelf de vraag stellen: "Hoe kan ik positiever naar dingen kijken?" Door een dankbaarheidsdagboek te maken en bij te houden. Voila, hierbij wil ik met jullie mijn nieuwe dankbaarheidsdagboek delen die ik vandaag heb gemaakt.

Hoe pas ik een dankbaarheidsdagboek toe in mijn leven?

Eigenlijk is het niet zo moeilijk. Je kunt ervoor kiezen om regelmatig even een programma als ‘Word’  (of een schrift te gebruiken) te openen en op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Doe dit bijvoorbeeld iedere zondagavond, iedere dag of iedere maand. Wanneer je voor jezelf opschrijft waar je dankbaar voor bent ‘dwing’ je jezelf om je gedachten te structureren naar 'positieve' gedachten!

Start een dankbaarheidsdagboek waarin je vastlegt de elementen die je in je leven waardeert. Hierdoor ontwikkel je een "attitude of gratitude". Dit kan je gelukkiger, positiever en rustiger maken! 


Je zou ook een dankbaarheidsdagboek online kunnen kopen, zie onderstaande.

Hiermee vergroot jij je positiviteit en daardoor ook je weerbaarheid in het leven!

Voordeel: gratis verzending, volgende dag in huis, je hoeft niet naar een winkel.GLOBU Lifestyle Give Love Be United in a more beautiful world. Copyright GLOBU 2020


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page