• GLOBU

GLOBU Lifestyle: Gedachten golven gebruiken

Bijgewerkt: 19 okt 2020Je hebt positieve en negatieve gedachten. Vaak wordt er gezegd dat je negatieve gedachten moet ombuigen naar positieve gedachten. Zo wordt het ook vaak gebruikt in cognitief therapie. Wat nou als je negatieve gedachten kan omzetten naar positieve acties? Wel eens last van negatieve gedachten? 

Af en toe heb ik ook negatieve gedachten. Vroeger probeerde ik altijd de negatieve gedachten om te buigen naar positiviteit. Als je eenmaal in een negatieve cirkel of zone zit, is dat heel moeilijk. Je kunt het zelfs irritant vinden wanneer iemand zegt dat je gewoon positiever moet denken. Maar wat nou als je die negatieve energie gebruikt in sporten of in creativiteit? 

Gebruik ze om te sporten of te schrijven 

Soms worden de mooiste dingen gemaakt of geschreven als je bijvoorbeeld verdrietig bent. Deze diepe emoties zijn van binnen en kunnen door te schrijven bijvoorbeeld gekanaliseerd worden. Wat ik zelf doe als ik negatieve gedachten of energie heb, dan sport ik dat er gewoon uit. Dan vecht ik niet tegen die negatieve gedachten, maar laat ik ze toe. Ik gebruik ze als brandstof om voorbeeld langer of sneller te hardlopen. De irritatie die ik af en toe in mijn lichaam voel kan ik op die manier dan kwijt.  


Wat levert het mij uiteindelijk op om die negatieve gedachten te gebruiken?

Als je je negatieve gedachten gebruikt kan het je het volgende opleveren: 

  • Betere conditie   

  • Frustratie kanaliseren door kanalen te gebruiken zoals sporten of schrijven 

  • Loslaten van de gedachten uiteindelijk 

  • Uiteindelijk ook meer rust omdat je er niet de hele tijd tegen vecht.

  • Beter in datgene wat je doet omdat je het vaker doet bijvoorbeeld door te sporten / dansen etc 


Wat zijn kanalen om je negatieve gedachten te kanaliseren? 

Dit zijn de verschillende acties die je kunt gebruiken om je negatieve gedachten te kanaliseren: 

  • Sporten 

  • Tekenen 

  • Schrijven 

  • Dansen 

  • Wandelen 

Gebruiken vs voeden

Kijk wel uit dat je negatieve gedachten niet gaat voeden. Er zit namelijk wel een verschil tussen gebruiken en voeden. Wat denk jij dat het verschil is? Dit kan je in mijn volgende artikelen lezen. 


Deel je ervaring

Vind je dit artikel waardevol? Wil je ook dat anderen op een andere manier omgaan met negatieve gedachten? Deel dit artikel over “Negatieve gedachten gebruiken om een doel te bereiken!” met anderen via je social media. Ik vind het ook heel leuk als je een reactie of een hartje achterlaat.


GLOBU Lifestyle Give Love Be United in a more beautiful world. 

Copyright GLOBU 2020


#negatievegedachten #kanaliseren #globu #sporten #gedachtengolven

47 keer bekeken2 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven