top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

GLOBU Lifestyle: Design meubels online kopen in plaats van in de winkel kopen?

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022


We zien dat steeds meer designmeubelen online gekocht worden. Winkelend publiek omarmt het online kopen van design meubelen. Maar waarom zou je design meubels online kopen? Wat zijn de voor- en nadelen van online design meubels kopen? Tips nodig over waar je op moet letten? Of op zoek naar een inspirerende top 5 van favoriete Nederlandse design merken? Lees dan verder...


De voor- en nadelen van design meubels online kopen

en paar maanden geleden kocht ik wat designmeubels online. Gewoon omdat ik geen zin had om veel tijd te verspillen aan het in en uit gaan van winkels. Ik keek eerst kritisch online rond bij enkele winkels voor designmeubels. Een mooie kwaliteit kast is immers een hele investering.


Is het betrouwbaar? Is het betaalbaar? Krijg ik hetzelfde als wat ik zie? Voelt het goed aan? Allemaal vragen die door mijn hoofd gingen. Ik waagde de sprong toch en leerde veel en bespaarde vooral veel. Ik wil mijn ervaring graag met je delen en heb de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.


Voordelen van online design meubels kopen:

1. Goedkoop en veel kortingen:

De prijzen zijn over het algemeen goedkoper. Je kunt de prijzen van verschillende merken designmeubelen online vergelijken. Je krijgt vaak scherpe prijzen omdat de verkoop geen showroom houdt. Duidelijk toch waarom de verkoper je betere aanbiedingen kan doen dan een verkoper in een fysieke showroom?






2. Gemak:

Waar anders kun je om middernacht comfortabel in je pyjama boodschappen doen? Er zijn geen rijen of winkelbedienden om op te wachten om je met je aankopen te helpen. Binnen enkele minuten heb je je bestelling geplaatst en betaald. Online winkels maken het mogelijk om 24/7 te winkelen. Geweldig toch?


3. Tijdsbesparing:

Ik heb niet veel tijd en wil mijn weekenden niet verspillen aan door de stad rennen op zoek naar meubels. Meubels online kopen kan je echt veel tijd besparen. Je hoeft niet elke meubelzaak te bezoeken en verspilt dus ook je tijd niet. Die tijd kun je aan andere leuke dingen besteden. Is het niet geweldig?

4. Verbazingwekkende ontwerpen:

Je vindt er zo veel verbazingwekkende en uniek ontworpen producten. Vaak zijn die moeilijk te vinden in plaatselijke meubelwinkels. Je krijgt een ruime keuze aan meubelproducten te zien vanuit je luie stoel. De keuze is overvloedig wat merken, producten en modellen betreft.


5. Levering aan huis:

De meeste online winkels / e-commerce websites bieden gratis verzending. Zo krijg je de meubels zonder gedoe thuisbezorgd.


6. Gratis installatie:

Sommige online winkels / e-commerce websites bieden niet alleen gratis levering, maar ook gratis installatie. Dat scheelt weer een hoop gedoe en voorkomt gedoe thuis.





7. Geen druk van directe aankoop:

Bij online kopen is er altijd geen noodzaak om dingen te kopen die je uitgezocht hebt. Bovendien kun je zo vaak als je wilt door de artikelen bladeren. Tenslotte kun je de prijslijst van verschillende winkels vergelijken.


8. Goede service:

Online meubelmerken zorgen beter voor hun klanten dan de fysieke winkel. Dat komt doordat klanten hun beoordelingen en recensies geven. Geen enkel bedrijf wil een slechte beoordeling. Het is dan namelijk niet echt uitnodigend om er te kopen.


Nadelen van design meubels online kopen:

  1. Als je het verkeerde product hebt gekocht, kan de teruggaveprocedure een langdurige en stressvolle ervaring zijn. Gelukkig zijn de betere online meubelwinkels goed toegerust om het retourproces af te handelen.

  2. Je koopt meubels zonder ze zelfs maar te zien of aan te raken. De meubels kunnen in werkelijkheid anders zijn dan je verwachtte. Heel vervelend.

  3. Meer nadelen kan ik niet bedenken.

Gelukkig veel betrouwbare online design meubel winkels

Alles heeft voor- en nadelen en dat geldt ook voor online design meubels kopen. Soms krijg je het verkeerde product of heb je de verkeerde maat besteld. Dat product terugsturen kan enige tijd in beslag nemen. Aan de andere kant zijn er veel meer voordelen aan het online kopen van design merken. En gelukkig zijn er tegenwoordig veel betrouwbare online design meubelwinkels, die ook een showroom hebben, bijvoorbeeld DesignOnline24.  

Favoriete design online 

Ik koop altijd designmeubels bij DesignOnline24 omdat het makkelijk, goedkoop en betrouwbaar is. Je krijgt er echt de beste merken, aanbiedingen en de beste korting. Bovendien is het ook mijn favoriete plek om online te etaleren en inspiratie op te doen. Bij DesignOnline24 kun je betaalbare en leuke design meubels vinden. Zowel voor je zaak als voor je huis. Ze zijn officieel gecertificeerd door Webshop Keurmerk. Dat betekent dat je 3 jaar volledige garantie krijgt. Dat is altijd goed als je een duurdere aankoop doet.

 

Top 5 populaire design interieurmerken:

Ik hou echt van mooie kwaliteitsmeubelen die ook betaalbaar zijn. Ik heb mijn top 5 design interieur merken op een rijtje gezet. Kijk echt naar hun producten het zijn echt meesterwerken met hun eigen verhaal.


1. 24Design

Dit populaire en betaalbare eigen merk van DesignOnline24. Je kunt kiezen uit een ruime collectie vriendelijk geprijsde 24Designs meubelen. De collectie varieert van barkrukken, stoelen en kasten tot dressoirs, eettafels, vloerkleden en tuinmeubelen. Perfect als je designmeubelen van goede kwaliteit zoekt. En ook nog eens heel betaalbaar. De ontwerpers achter de 24Designs meubels spelen in op de nieuwste trends in vorm en kleur. Ze gebruiken alleen materialen van hoge kwaliteit. Je vindt de 24Designs meubelen alleen bij DesignOnline24.


2. BePureHome

BePureHome staat voor stoer, puur en basic met een design twist. De collectie bestaat uit prachtige kasten, stoelen, tafels, lampen, kandelaars, plaids en nog veel meer leuke woonartikelen. Door de natuurlijke materialen en ruwe kleuren past BePureHome in elk interieur.


3. By Boo

By-Boo is niet zomaar een stoer, traditioneel Nederlands interieur merk uit 2013. By-Boo is anders. Onderscheidend. Eigenzinnig. Verrassend. By-Boo is duidelijk niet in een welomschreven hokje te plaatsen. Ja, we spelen in op actuele woontrends (en snel ook), maar altijd met een iets andere draai. Ze hebben opvallende stijlen en coole woonartikelen, die gaan over gevoel, pure moed en inspiratie.


4. Dutchbone

Dutchbone is een dynamisch label dat zich richt op ontwikkeling, import en groothandel van wereldwijd geïnspireerde producten. Ze reizen naar andere landen, doen inspiratie op uit verschillende culturen en brengen een eerbetoon aan vakmanschap, zowel uit het verleden als uit het heden. Dutchbone levert werkelijk unieke interieurstukken die gemaakt zijn om een moment vast te leggen.

 

5. Zuiver

Een jong, speels merk van Nederlandse bodem. Dat is Zuiver. Zuiver ontwerpt allerlei soorten meubels, helemaal gericht op de nieuwste woontrends van dit moment. Zuiver meubels zijn vernieuwend, maar het merk is ook vooruitstrevend op het gebied van verlichting, vloerkleden en woonaccessoires. De brede en groeiende collectie Zuiver meubelen kan omschreven worden als modern, gedurfd en trendy.

Tips waar je op kunt letten bij design meubelen online kopen

  • Bekijk bedrijfsbeoordelingen. Op Facebook of Google is het een goed teken dat je een gerenommeerd online meubelbedrijf gevonden hebt als de gemiddelde waardering van het meubelbedrijf meer dan 4/5 sterren is.

  • Kijk naar meubelbeoordelingen. Als je een bepaald meubelstuk overweegt, lees dan wat andere klanten erover gezegd hebben. Als zes mensen een bank slechts één ster hebben gegeven, blijf er dan weg! Dat gezegd hebbende, is het ook goed om je eigen steentje bij te dragen en meubels te beoordelen. Mensen horen graag de mening en feedback van andere mensen over meubelaankopen.

  • Kijk naar het retourbeleid/tevredenheidsgaranties. Sommige bedrijven kunnen een prijsmatch of comfortgarantie voor je meubels geven. Bekijk hun beleid en garanties voordat je koopt. Ik zou bijvoorbeeld nooit online een matras kopen zonder een soort comfortgarantie, zoals een slaapgarantie van 120 dagen.

  • Doe je huiswerk. Want je kunt de meubels niet zien en je hebt alleen een foto om naar te kijken. Kies dus altijd de juiste handelaar om mee in zee te gaan. Zorg ervoor dat je de afmetingen hebt van de meubels die je koopt. Zo voorkom je eventuele problemen met de ruimte van de meubels.

Deel je ervaring

Vind je dit artikel waardevol? Help dan mee dit artikel te verspreiden door het te delen met anderen. Deel het artikel bijvoorbeeld op je social media. Ook heel leuk als je een reactie achterlaat.

Copyright GLOBU 2020



62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page