• GLOBU

GLOBU Health: Supersnel je lichaam boosten

Bijgewerkt: 17 okt 2020


Superfood supergoed voor je gezondheid. Superfood, raw food, vegan food, fastfood. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten food dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel lees je meer over superfood, raw food en het verschil tussen beiden. 
Wat is gezonde voeding?

Hoe gek dit ook lijkt, laten we eerst beginnen met te definiëren wat voeding is. Tegenwoordig propt men van alles in de mond, dat je bijna zou vergeten waarvoor we eten. De functie van voeding is het lichaam optimaal te voorzien van energie, bouwstoffen en regulerende stoffen. Deze worden ook wel voedingstoffen of nutriënten genoemd. Voedingstoffen zijn nodig om nieuwe weefsels en cellen te vormen en voor het onderhouden van structuur en functie van het nieuwe weefsel en cellen. Voeding bevat zowel zogenaamde macronutriënten (vetten, koolhydraten en eiwitten) als micronutriënten (vitamines, mineralen en aminozuren). Macro- en micronutriënten zorgen ervoor dat het lichaam zo goed mogelijk functioneert.Waarom extra focus op gezonde voeding?

Af en toe verbaas ik mij erover dat men het lichaam als een soort van kliko/ vuilnisbak gebruikt. Men stopt maar van alles in de mond. Het lichaam en haar organen zorgen dat de voeding alle organen, cellen en andere delen goed functioneren. Wat niet nodig is wordt omgezet in afvalstoffen en worden door het lichaam verwijderd. Echter bij overproductie aan afvalstoffen gaan dingen in de 'geoliede machine' kapot. Zoals bij een lopende band, als het ene onderdeel defect raakt, heeft het effect op andere onderdelen. Daarom is goed onderhoud van het lichaam belangrijk. Dit doen we door zoveel mogelijk gezonde voeding te eten. Af en toe een powerboost geven is heel goed. Superfood en raw food zijn van deze powerboosters. 

Wat is superfood?

Superfood is een soort voeding die je lichaam ultiem ondersteunt bij het goed kunnen functioneren. Superfood bevat een hoge dosering vitamine, mineralen en aminozuren en antioxidanten. Ieder soort fruit of groente bevat deze voedingsstoffen maar er zijn voedingssoorten die erboven uit steken. Superfood bevat namelijk, in de perfecte verhouding, meerdere stoffen die je lichaam nergens anders uit kan halen. Tevens heeft superfood ook nog eens een goede invloed op je bloeddruk, cholesterol gehalte en het “energie management” van je lichaam. Superfood kun je altijd eten er zitten geen schadelijke effecten aan.Wat is raw food?

Daar waar het bij superfood gaat om de mineralen, vitamines en aminozuren, gaat het bij raw food meer om de bereiding van het eten. Raw food is biologisch en niet genetisch gemanipuleerd voedsel dat niet hoger wordt verhit dan 38 tot 40 graden. Bij raw food wordt het eten niet hoger verwarmd dan de lichaamstemperatuur. Hierdoor blijven de vitaminen, enzymen en mineralen in het raw food aanwezig en blijft de smaak behouden. Raw food zijn groente, fruit, noten, zaden en kiemen. Eigenlijk alles wat je uit de grond haalt, of van bomen en struiken en zo kan eten. Het voordeel van raw food is dat het je lichaam voedt, sneller herstelt en je krijgt er meer energie van. 


Nadelen en voordelen van superfood? 

Aan het eten van superfood zitten geen nadelen. Het enige argument dat men kan hebben is dat het duurder is dan gewoon gezond voeding. Tegenwoordig kun je superfood als chlorella, spirulina en maca poeder voor weinig geld bij de drogist of zelfs de supermarkt kopen. Het is wel goed om in de gaten te houden hoe je eigen lichaam op deze superfoods reageert. Veel superfood zoals tarwegras of gojibessen kun je zelf telen op je balkon of in je tuin. Het is een ware belevenis en ontdekkingsreis om te zien hoe de zaadjes tot daadwerkelijk planten uitgroeien. 


Hoe krijg je snel een gezonder lichaam? 

Het voornaamste voor een goed werkend lichaam en een goede gezondheid is en blijft gezonde voeding. Hoe cliché het ook klinkt: Het is belangrijk dat je dagelijks voldoende vitamines, mineralen en aminozuren binnenkrijgt. Ook het drinken van voldoende water is essentieel. Af en toe gewoon eens een lekker patatje of snack eten is helemaal niet verkeerd, alleen dan met mate. Door je bewust te eten en bewust te zijn van waarom je eet, zal je al helpen een meer gezondere eetgewoonte aan te leren. Stap voor stap. Je zult merken dat voordat je het weet je je veel beter gaat voelen. 


Deel je ervaring

Vind je dit artikel waardevol voor je gezondheid en vitaliteit? Help dan mee dit artikel over Supersnel je lichaam boosten te verspreiden door het te delen met anderen. Deel bijvoorbeeld op je social media. Ook heel leuk als je een reactie achterlaat.


GLOBU Fun Give Love Be United in a more healthier world. Copyright GLOBU 2020
19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven