• GLOBU

GLOBU Health: Detoxen met gember, citroen en groene thee

Bijgewerkt: 18 okt 2020


Hoogste tijd voor GLOBU detox met gember. De voorjaarsschoonmaak heeft bij velen al plaatsgevonden. Een mooie tijd je lichaam eens goed te reinigen. En dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De combinatie van citroen, gember, en groene thee werkt geweldig voor een detox. Lees in dit artikel meer hierover. 

Sharing = Caring 

Ik heb zelf goede ervaringen met de positieve werking van gember. Omdat ik geloof in sharing = caring, deel ik dit artikel met jullie delen. Het kan zijn dat het anders bij jou werkt dan bij mij. Maar ik weet zeker dat je er profijt van hebt. Soms heb ik last van buikpijn of misselijkheid. En twee weken geleden had ik wat last van een grieperig gevoel. Toen heb ik veel vers gember thee voor mezelf gemaakt en heerlijk gedronken. Ik heb ook wat plakjes gember gegeten. Eerst vond ik de smaak wat vreemd, maar daar ben ik inmiddels aan gewend. De gemberthee en de plakjes werkte voor mij meteen. Mijn misselijkheid en buikpijn werden minder.


Weetjes over gember / citroen en groene thee 

Goed nieuws gember kun je vrijwel overal kopen. Je vindt dit superkruid in vrijwel alle supermarkten. In verschillende vormen: gemberbier, gekonfijte gember, gember in poedervorm, gedroogde gember of gewoon lekker als verse wortel. De gemberplant behoort tot de plantensoort waar ook kurkuma, kardemom en galangawortel bij horen. Gember wordt al door onze voorouders gebruikt als medicijn tegen allerlei kwalen. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat gember een antidiabetisch effect kan hebben. Mijn moeder is bijvoorbeeld diabetes patiënt en die drinkt nu ook veel gemberthee. Voor haar heeft gember een goede werking. Zo ook heeft mijn nicht in de Filipijnen er veel baten. Dat maakt gember niet meteen een wondermiddel, maar het kan wel zorgen voor verlichting van een aantal kwalen. Citroen en groene thee hebben ook zo’n geneeskrachtige werking. 




Goed voor deze kwalen 

Hieronder een zelfgemaakt top tien van de geneeskrachtige werking van gember / citroen en groene thee:

1. Het is een krachtige ontstekingsremmer

2. Het heeft anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen

3. Het werkt tegen misselijkheid

4. Het verbetert hersenfuncties

5. Het werkt ter preventie van kanker

6. Het zorgt voor een betere opname van voedingstoffen

7. Het kan de (menstruatie-)pijn aanzienlijk verminderen

8. Het kan artrose en (reumatische) artritis verminderen

9. Het houdt je bloedsuikerspiegel in evenwicht 

10.Het verhelpt een opgeblazen gevoel en winderigheid

Een eenvoudige detox kuur met gember, citroen en groene thee 

Begin je dag je met een pittige kop gember, citroen en groene thee. Drink een groot glas groene thee met het sap van een halve citroen en wat geraspte of gesneden gember. Dit is heel eenvoudig te maken. Een paar plakjes of geraspte gember, de sap van een halve citroen kun je al een heerlijke groene detox thee maken. Mijn tip is om verse gember te gebruiken.

Aparte smaak

Gember heeft een vrij aparte smaak. Niet iedereen vindt het gelijk lekker. Ik eerst ook niet. Maar nu ben ik er gek op. Ik gebruik het nu bijna dagelijks. Ik adviseer je om het langzaam op te bouwen. Het makkelijkste is om eerst wat plakjes gember toe te voegen aan je favoriete pot groene thee. Probeer het gewoon eens uit. Voeg zoveel plakjes als je lekker vindt toe in een pan met water. Breng het aan de kook en laat het tussen 10 tot 20 minuten op een laag vuur staan. Doe vervolgens de citroensap en groene thee erbij. En voilà je gember, citroen en groene thee detox thee is gereed. 




Variaties

Het geheim van serieuze gembersmaak? Doe meer plakjes gember in het water en laat het langer op het vuur staan. Voor de afwisseling kun je het zoeten met een scheutje honing en een scheutje citroen. Dan wordt het een pittig en verfrissend drankje. Je kunt bijvoorbeeld ook eens wat gember toevoegen aan vruchtensappen, of in je smoothie doen of zelfs toevoegen aan een soep. Eigenlijk kun je het aan alles toevoegen wat jij denkt dat lekker is.

Deel je ervaring

Vindt je dit artikel waardevol? Help dan mee dit te verspreiden door het te delen op je social media. Ik vind het ook altijd leuk als je een comment achterlaat.

GLOBU Travel Give Love Be United in a healthier world.

Copyright GLOBU 2020

#lentedetox#globuhealth#GLOBU#gembercitroengroenethee

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven