top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

GLOBU Health: Detoxen met gember, citroen en groene thee

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

Hoog tijd voor een typische GLOBU detox met gember. En dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De combinatie van citroen, gember, en groene thee werkt geweldig voor een detox. Lees meer over detoxen met gember, citroen, en groene thee in dit artikel.

Sharing = Caring door onze klant Anna

Ik heb goede ervaringen met de positieve effecten van gember. Misschien werkt het voor jou anders dan voor mij. Maar ik ben er zeker van dat je er baat bij zult hebben. Soms heb ik last van buikpijn of misselijkheid. Dan zette en dronk ik veel verse gemberthee. Ook at ik wat plakjes gember. Eerst vond ik de smaak een beetje vreemd, maar daar ben ik aan gewend geraakt. De gemberthee en de schijfjes werkten voor mij onmiddellijk. Mijn misselijkheid en buikpijn werden minder.


Weetjes over gember, citroen en groene thee 

Goed nieuws, want je kunt gember bijna overal kopen. Je vindt dit super-kruid in bijna alle supermarkten. In verschillende vormen: gemberbier, gekonfijte gember, gemberpoeder, gedroogde gember of gewoon heerlijke verse wortel.


De gemberplant behoort tot de plantensoort waartoe ook kurkuma, kardemom en galangawortel behoren. Gember is door onze voorouders gebruikt als geneesmiddel tegen allerlei kwalen. Diverse studies hebben aangetoond dat gember een anti-diabetische werking kan hebben. Dit maakt van gember niet meteen een wondermiddel, maar het kan wel verlichting geven bij een aantal kwalen. Ook citroen en groene thee hebben zo'n geneeskrachtige werking.
Goed voor deze kwalen 

Hier is een top tien lijst van de geneeskrachtige werkingen van gember, citroen en groene thee:

1. Het is een krachtig ontstekingsremmend middel

2. Het heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen

3. Het werkt tegen misselijkheid

4. Het verbetert de hersenfuncties

5. Het werkt om kanker te voorkomen

6. Het zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen

7. Het kan (menstruatie)pijn aanzienlijk verminderen

8. Het kan osteoartritis en (reumatoïde) artritis verminderen

9. Het houdt je bloedsuikerspiegel in evenwicht

10. Het verhelpt een opgeblazen gevoel en winderigheid

Een eenvoudige detox kuur met gember, citroen en groene thee 

Gember heeft een nogal aparte smaak. Niet iedereen vindt het meteen lekker. Bouw het langzaam op. Begin je dag met een pittig kopje gember, citroen en groene thee. Drink een groot glas groene thee met het sap van een halve citroen en wat geraspte of in plakjes gesneden gember. Dit is heel gemakkelijk te maken. Het makkelijkst is om eerst wat plakjes gember aan je favoriete pot groene thee toe te voegen. Probeer het gewoon eens uit.


Je kunt ook zoveel plakjes gember als je wilt in een pan water doen. Breng het aan de kook en laat het op laag vuur tussen de 10 en 20 minuten staan. Voeg dan het citroensap en de groene thee toe. En voila je gember, citroen en groene detox thee is klaar.


Onze GLOBU tip is om verse gember te gebruiken.Variaties

Het geheim voor een serieuze gembersmaak? Voeg meer plakjes gember aan het water toe en laat het langer op het fornuis staan. Voor de afwisseling kun je er een scheutje honing en een kneepje citroen aan toevoegen. Dan wordt het een pittig en verfrissend drankje. Je kunt bijvoorbeeld ook wat gember toevoegen aan vruchtensappen, het in je smoothie doen, of zelfs aan een soep toevoegen.

Wil jij ook jouw ervaring delen? Dan mag je ons altijd een mail sturen naar info@globu.nl


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page