top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

GLOBU Fun: Salsa Go!

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

Salsa is een zeer hartstochtelijke dans. Het wordt vaak genoemd in de lijst van Latijnse dansstijlen als de tango, paso doble en merengue. Salsa heeft een geheel eigen cultuur, muziek en techniek. Deze verbazingwekkende dans ontstond in Cuba in de jaren 1920 en heeft zich via Zuid-Amerika over de wereld verspreid. De meeste salsa stijlen worden bijna altijd met een partner gedaan. Er zijn ook vormen, zoals salsa suelta, die als een soort in-line dans wordt uitgevoerd. Er is dus voor elk wat wils.

Sharing is Caring

Vóór de corona pandemie ging ik altijd salsa dansen in salsaclubs. Ik genoot er echt van om dat te doen. Maar met die 1,5 meter afstand en niet meer dan 2 mensen was het niet meer mogelijk om dit plezier te beoefenen. Zo creatief als ik ben, begon ik te denken, hoe kan ik toch nog salsa dansen?

GLOBU Fun: Salsa Go!

Toen dacht ik waarom salsadansen niet gebruiken als een eenvoudige en leuke thuisworkout? Dat is hoe GLOBU Salsa Go! De video hieronder deel ik graag met je, zodat je thuis de basisstappen van Salsa Go! kunt leren en ook kunt dansen. En iedereen kan het, jong en oud: https://www.youtube.com/watch?v=wV8cDpJa2f4


GLOBU Salsa Go! gedicht

Zielen in vreugde dansen,

Het leven af en toe laten glanzen,

Alle zorgen even vergeten,

Salsa dansen gaat niet over weten,

Maar over gewoon doen en beleven,

Het leven af en toe wat meer melodie geven,

GLOBU hoopt deze Salsa vreugde met je te delen,

En dat je het aan nog velen zult doorgeven!

Deel je ervaring 1,2,3 Salsa Go!

Vind je dit artikel waardevol voor je gezondheid en vitaliteit? Help dan dit artikel over Salsa Go bekend te maken door het met anderen te delen. Deel deze post bijvoorbeeld op je sociale media. We vinden het ook leuk als je een reactie achterlaat.

Copyright GLOBU 2020
26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page