top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

Extra genieten van Kerstavond met tips van GLOBU

Bijgewerkt op: 22 dec. 2021

Na een jaar vol spannende, verdrietige en mooie momenten zijn we allemaal toe aan ontspanning en positiviteit. Daarom zijn wij blij dat de Kerstdagen voor de deur staan! Als je nog geen plannen hebt gemaakt dan geven wij je graag wat tips mee waardoor je extra kunt genieten van Kerstavond. Ook als je deze Kerst alleen doorbrengt.


Kerst verdient extra aandacht dit jaar

Kerst verdient extra aandacht dit jaar en om een geslaagde kerst te garanderen kun je het dit jaar ook helemaal anders aanpakken. Creëer bijvoorbeeld een nieuwe kersttraditie met vrienden of familieleden. Zo kun je samen de kerstboom optuigen, samen een kerstmaaltijd bereiden of kerstkoekjes bakken met de kinderen. Zo verheugt iedereen zich na de kerstdagen alweer op kerst volgend jaar!


De kerstboom in pracht en praalHeb je de kerstboom nog niet opgetuigd? Dan is het hoog tijd om te beginnen! Zet alle lampen uit en de kerstboom aan en creëer een gezellige sfeer met wat kaarsjes. Staat de Kerstboom te schitteren? Dan heb je voor deze tip alleen nog wat lekkere hapjes en drankjes nodig. Kerstavond is namelijk de perfecte avond voor een filmmarathon met vrienden en/of familie. Houd voor het ultieme kerstgevoel een filmavond met kerstfilms. Films als The Polar Express, Elf en The Christmas Chronicals mogen uiteraard niet ontbreken.


Kerstverlichting buiten: voor een gelukkige buurt

Kerstverlichting buiten het huis zorgt voor een gelukkige buurt. Zo kunnen de buren namelijk ook meegenieten van jouw kerstgevoel! Hoe groot of hoe klein je het aanpakt maakt niet uit, en zelfs als je kerst helemaal niets vind dan kun je voor het idee alsnog een lampje ophangen. Kun je je voorstellen hoe mooi de buurt schittert als er overal kerstlampjes hangen en er een pak wit sneeuw op de grond ligt? Daar wordt iedereen automatisch vrolijk van!


Kerstwensen hoor je te delen!

Je start de kerstdagen op de beste manier door op kerstavond naar de kerk te gaan. Tijdens de mis of kerkdienst wordt je herinnerd aan waar kerst om draait en geniet je van nostalgische verhalen en kerstliederen. Begin je kerstavond liever op de bank? Dan kun je de meeste diensten ook online of op de tv volgen.


Kerstavond draait immers niet alleen om een gezellige sfeer, lekker eten, cadeautjes of licht in het donker. Kerst draait ook om liefde voor elkaar en saamhorigheid. Je kunt er daarom ook voor kiezen om dit jaar vrijwilligerswerk te doen op kerstavond. Zoek bijvoorbeeld naar een initiatief in de buurt waar jij kunt helpen of bezoek de lokale kerk om hier een steentje bij te dragen.Bedenk een kerstverhaal met de kinderen

Een andere leuke activiteit die je helemaal naar wens kunt invullen is het bedenken van een kerstverhaal met de kinderen. Dit is extra leuk voor kleinere kinderen, maar als je stoere pubers in huis hebt dan kun je er altijd een kerst-horror-verhaal van maken. Zet de lampen uit, de kerstlampjes aan en zorg bijvoorbeeld voor warme chocolademelk met marshmallows en snacks. Zo wordt kerstavond gegarandeerd een avond om nooit meer te vergeten.


Fijne feestdagen namens het hele GLOBU team!

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page