top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

De kracht van sterke branding

Branding kreeg in de laatste jaren steeds meer aandacht, omdat het online aanbod exponentieel is gegroeid. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat online bedrijven als paddenstoelen uit de grond schoten, en daardoor is de concurrentie ook groter geworden. Alle reden om de branding van je bedrijf onder de loep te nemen en waar nodig te verbeteren.

Branding is de basis van een sterke marketingstrategie

Samengevat is de branding van je bedrijf meer dan alleen een mooie huisstijl en een sterk logo. De branding is de basis van een sterke marketingstrategie waar je op kunt voortbouwen. Stel dat je producten verkoopt, dan komt branding om de hoek kijken bij het ontwerpen van de verpakkingen. Als je alleen online aanwezig bent dan is branding nog belangrijker. Je moet klanten namelijk overtuigen van jouw meerwaarde zonder het persoonlijke contact dat je in een winkel kunt maken.


Alle reden om dus goed na te denken over hoe jij jouw bedrijf op de markt zet. Denk hierbij na over de doelgroep die jij graag wilt bereiken, waar deze doelgroep zich bevindt en waar deze doelgroep behoefte aan heeft. Denk hiernaast na over wat jij op je publiek wilt overbrengen en wat jij wilt uitstralen. Zo kiest een luxe merk voor een hele andere branding strategie dan een winkel die sportartikelen verkoopt.


Branding en design gaan hand in hand

Zoals je merkt gaan branding en design hand in hand. Het begint allemaal met een goede huisstijl en een herkenbaar logo, maar daarna heb je ook designers nodig. Zo heb je bijvoorbeeld grafische vormgevers nodig voor het maken van unieke visuele content in de vorm van foto's en video's. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen met behulp van online tools als Canva en Magisto. Ben je niet zo creatief? Dan kun je beter hulp inschakelen van een professional om er zeker van te zijn dat de visuele content ook effect heeft op jouw publiek.


Branding heeft ook te maken met het vergroten van jouw naamsbekendheid. Dit doe je door allereerst goed vindbaar te zijn, zowel online als offline. Investeer bijvoorbeeld in een reclamespot op TV of de radio als je snel wilt groeien. Bereid je hierbij ook voor op exponentiële groei en zorg ervoor dat de balans tussen vraag en aanbod niet verloren gaat.


Huisstijl ontwerpen door ervaren professionalsWil jij zeker weten dat de branding van jouw bedrijf goed gebeurt en jij jouw bedrijf op een succesvolle manier kunt lanceren? Of wil je de branding van jouw bedrijf helemaal omgooien? Dan ben je hier aan het juiste adres.


GLOBU is dé partner die zowel de huisstijl kan maken, het logo ontwerp op zich neemt en zelfs een website maakt die SEO technisch en on-page helemaal in orde is. Bij GLOBU staat er een gevarieerd team aan experts klaar om jou te helpen bij de branding van jouw bedrijf.

Neem nu contact op voor meer informatie en zet samen met ons de volgende stap naar een sterke branding strategie.

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page