top of page
  • Foto van schrijverGLOBU

GLOBU Health: Fitter voelen in 1 minuut

Bijgewerkt op: 24 jan. 2022

Wil je je deze week fitter voelen? Je kunt je fitter voelen in zo weinig als 1 minuut!

20 min. hardlopen kan je dag veranderen! Neem vandaag het BESLUIT om deze week minstens één keer 's morgens 20 minuten te joggen. Als je dit besluit eenmaal genomen hebt, zul je je meteen fitter gaan voelen. De volgende stap om echt fitter te worden is om het gewoon te DOEN. Zo heb ik het toch gedaan. Ik dacht bij mezelf hoe ga ik met dat hele Corona gebeuren om? Het dagelijkse ritme dat ik altijd gewend was, is veranderd. Vroeger ging ik naar de sportschool, maar dat kan ik nu niet meer doen.

Gewoon aan de slag met buiten hardlopen

Ik dacht dat ik de handdoek niet in de ring zou gooien. Ik ga er gewoon aan werken om te doen wat in mijn macht ligt. Ik sta om 9 uur op. Dan ga ik een kop koffie drinken. Dan ga ik buiten een rondje hardlopen van 20 minuten. Dan neem ik een douche en begin te werken. Deze routine heb ik voor mezelf ingebouwd. Gewoon door mijn mindset erop in te stellen. En het heeft me binnen 1 maand ongelooflijk veel opgeleverd, namelijk:


  1. Ik heb een betere conditie

  2. Ik sta fitter op

  3. Ik begin de dag met een beter humeur

  4. Ik heb meer energie om aan het werk te gaan

  5. Ik ben rustiger, maar nog steeds vol ideeën

  6. Ik zit in een betere flow.


Zo'n klein ding dat ik in mijn leven geïntegreerd heb, maar dat zoveel invloed heeft.


Hoe kom je ertoe dit in je dagelijkse ritme te integreren?

Wat is er voor nodig om dit dagelijkse ritme je eigen te maken?


  1. Neem een beslissing & doe het gewoon. Bepaal welke ochtenden in de week je kunt hardlopen. En doe het gewoon. Denk niet na. Doe het gewoon.

  2. Wees realistisch. Je denkt misschien: ik zal elke dag gaan. Als je dit nog nooit gedaan hebt zal ik gewoon beginnen met 1 x per week en dat opbouwen tot bijvoorbeeld 3 x per week, anders is het moeilijk vol te houden en dan wordt het een eendagsding.

  3. Geef jezelf een powerboost. Wat heb je nodig om energiek naar buiten te kunnen gaan? Voor mij werkt een kop koffie voor ik ga hardlopen altijd, voor jou werkt het misschien anders.Ik hoop dat je door hardlopen ook beter in je vel gaat voelen. Hardlopen maakt ook serotonine aan. Ik zou zeggen: ‘Have fun & enjoy the hardloop ride’. 


Deel je ervaring 1,2,3 Hardlopen Go!

Vind je dit artikel waardevol voor je gezondheid en vitaliteit? Wil je ook dat anderen zich in 1 minuut fitter voelen? Help dan het woord over dit artikel over 1,2,3 Running Go! te verspreiden door het met anderen te delen op je sociale media. Ik vind het ook erg leuk als je een commentaar of een hartje achterlaat.


Copyright GLOBU 2020


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page